Evo kako da pripremite kolač Hladno nebo!
BISKVIT:
– 7 belanaca
– 7 supenih kašika šećera
– 7 kašika brašna
Peći 25 minuta na 150 stepeni
ZA PRELIV:
– 200 ml vrućeg mleka
KREMA:
– 7 žumanaca
– 7 kašika šećera
– 3 vanilin šećera
– 700 ml mleka
– 250 gr margarina
– 300 ml slatke pavlake
– šlag
PRIPREMA
BISKVIT
Umutite u ćvrst sneg 7 belanaca, postepeno daodajući 7 kašika šećera. Kad ste umutili čvrst sneg dodajte 7 kašika brašna i ručno promešajte.
U podmazan i brašnom posut pleh sipajte smesu, pecite 25 minuta na 150 stepeni. Pečenu koru prelijte sa 200 ml vrućeg mleka i sačekajte da kora upije mleko.
KREMA:
U šerpu sipajte 7 kašika šećera, vanilin šećer, 7 kašika brašna, 7 žumanaca. Od ukupne količine mleka malo oduzeti i dodati u pripremljenu smesu da se lakše sjedini. Kad mleko zavri dodati pripremljenu smesu i kuvati oko 5 minuta dok se ne zgusne.
Kad se krema zgusne šerpu sklonite sa šporeta, prekrijte prijanjajućom folijom i sačekajte da se krema ohladi.
Za to vreme umutite 250 gr margarina, umućen margarin dodajte u pripremljenu kremu i sve ponovo izmiksajte.
Preko kore ravnomerno namažite pripremljenu kremu, a preko nje umućenu slatku pavlaku.
Kolač odložite u frižider 4 do 5 sati, a zatim je spreman za posluženje.