Sastojci:
- 750 gr kakao keksa Zlatni pek
- 1 l mleka
- 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 3 kašike šećera ili (po ukusu ili ko voli manje slatko, šećer nije potreban)
- 100 gr bele Milka čokolade (ko ne voli belu čokoladu može i bez čokolade)
- 500 ml slatke pavlake
- 100 gr eurokrema
- 100 ml mleka + još malo za namakanje keksa
Priprema:
Razmutiti puding sa malo hladnog mleka (šećer po potrebi). Ostatak mleka staviti da provri.
Kad mleko provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Zgusnut puding skloniti sa vatre, dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku, takođe i puding malo izmutiti mikserom.
Zatim, dodati pola umućene slatke pavlake pudingu i izmutiti.
Ako je pregusto dodati još malo slatke pavlake pa opet izmutiti.
Neka ostane malo slatke pavlake za dekoraciju torte.
Podeliti keks na 3 ili 4 dela, u zavisnosti koliko visoku tortu želite ili kolika Vam je tacna.
Umakati keks u mlako mleko pa redati prvi red, premazati filom i tako do kraja.
Zadnji red premazati filom i preko išarati ili preliti eurokremom kojem smo dodali 100 ml mleka da bude ređi i malo zagrejali, da bi se lepo umutio / otopio.
Oko torte namazati ostatak slatke pavlake.
Ostaviti da se dobro ohladi (najbolje da prenoći) i ukusi sjedine, pa poslužiti.
Prijatno!