RECEPT
- 2 jaja
- 0,5l mleka
- 4dl šećera
- 4dl ulja
- 1l brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- 6 kašika čokolade u prahu
Glazura
- 200g čokolade za kuvanje (ili po želji miks s nekom drugom čokoladom)
- kašikaulja
Za posipanje
- šaka lešnika, a može i orasi, mleveni lan, kokos, ,čoko ili šarene mrvice
PRIPREMA
Jaja umutite sa šećerom, dodajte mleko i ulje. Pomešati brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, dodati u smesu i dobro izmiksati. Smesom napuniti košarice za mafine tako da ostane 1 prst do vrha. Mafini će se podići toliko da ostane dovoljno mesta za čokoladnu glazuru, a da ne iscuri napolje.
Peći na 180 stepeni 15-16 minuta. Dok se mafini peku, na pari otopiti čokoladu sa malo ulja. Kad je glazura potpuno glatka, skloniti je s pare da se malo prohladi.
Lešnike prepržiti na tavici, i izdrobiti u male komadiće. Glazuru razliti kašikom po muffinima, i gore posipati lešnik. Staviti na hladno da se čokolada stisne. Mnogo su ukusniji kad se malo ohlade.