TESLA JE STVARNO BIO DALEEEEEEKO ISPRED SVOG VREMENA! Njegove naučne inovacije uvele su nas u moderno doba, o tome svedoči i ova fotografija

PovezaneVesti

Bio je daleko ispred svog vremena. Nikola Tesla, jedan od najvećih pronalazača svih vremena, zadužio je našu planetu brojnim izumima i otkrićima.

Naučne inovacije “iskovane” od strane Srbina uvele su nas u moderno doba, a da je bio ispred svog vremena, svedoči i fotografija nastala u 19. veku.

Reč je o slici iz daleke 1896. godine koju je zabeležio Tesla pomoću rendgenskih zraka na kojoj se nalazi njegovo stopalo.

Da bi pomenuti zadatak bio uspešan, Srbin je koristio aparat izrađen po sopstvenom dizajnu.

Testiranje je vršio koristeći jedini dopstupni model koji mu je bio pri ruci – sebe.

Kameru sa grafikom je postavio u senci i upravljao je njom dok je izlagao stopalo. Rezultati su zapanjujući, s obzirom na to da se na njima mogu videti Tesline kosti, kao i metalna struktura koja je predstavljala njegovu cipelu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели O2P (@only__for__physics)

Postoji verovanje da je spaljivanje Tesline laboratorije uticalo na to da se nemački fizičar Vilhelm Rendgen nađe ispred strastvenog naučnika iz Srbije kada je reč o pomenutoj istraživačkoj disciplini i pronalaženju rendgenskih zraka.

Related Posts

Pratite nas